Meer dan 15 jaar ervaring

Viviamo kende zijn ontstaan in 2003 als ontwikkelaar van gronden en woonprojecten, maar al snel werd het werkterrein verder uitgebreid.

Op enkele jaren tijd groeide Viviamo uit tot een onderneming waarin projectontwikkeling gehuisvest is, maar ook tal van gezinnen werden door Viviamo begeleid en geadviseerd bij de bouw van hun droomwoning.

Vaak heeft u als bouwkandidaat niet onmiddellijk een idee voor welke bouwtechniek, bouwstijl of indeling van uw droomwoning u moet kiezen. Om u hiermee te helpen of u te inspireren, ontwikkelde Viviamo een gratis ideeënboek. Zo krijgt u een eerste indruk van bouwmogelijkheden en prijsindicaties.

Wanneer u voor Viviamo kiest nemen wij de tijd om u als klant te leren kennen. Op die manier leren wij de persoon of personen achter de woning kennen en ontwerpen wij een "thuis" en geen huis.

Met een eerste voorontwerp verrassen wij u graag, waarop er verder kan gegaan worden voor de vervolmaking van het ontwerp. Herzieningen op het voorontwerp kunnen steeds totdat het ontwerp naadloos aansluit bij uw wensen. Uiteraard heeft u ook steeds de mogelijkheid om met een eigen architect te werken.

Omdat de woning à-la-carte wordt ontworpen, wordt het lastenboek steeds opnieuw hieraan aangepast en heeft u een enorme vrijheid in kwaliteits- en materiaalkeuzes.

Meer weten over onze werkwijze? Download dan zeker ons gratis ideeënboek of maak een vrijblijvende afspraak om uw bouwplannen te bespreken.

Maak een afspraak

Werkwijze

 • Voorstelling

  Voorstelling van het bedrijf Viviamo en een vrijblijvend gesprek waarin wij samen met u uw bouwplannen bespreken. Samen met onze bouwadviseur overloopt u in welke stijl u wenst te bouwen en welk type van woning. Aan de hand van deze informatie wordt er een gratis voorontwerp van de woning gemaakt.

 • Toelichting voorontwerp

  Eventuele vragen en/of wensen die u heeft worden samen met de architect overlopen en besproken zodat er een tweede, aangepast, voorontwerp kan worden opgemaakt. Onze bouwadviseur stelt u tevens de nodige vragen naar afwerking toe, om u een zo correct mogelijke prijsraming hiervan te kunnen opstellen.

  * Indien u reeds over een eigen architect en plannen beschikt gaan wij na het kennismakingsgesprek over tot het opstellen van de offerte.

 • Toelichting offerte

  Toelichting van een gedetailleerde gratis offerte die wordt opgesteld op basis van het (aangepast) voorontwerp en uw wensen. Deze offerte is steeds opgedeeld in wind- en waterdicht en afwerking zodat u een duidelijk overzicht bekomt van alle posten.

 • Indienen bouwaanvraag

  Na ondertekening van de offerte stelt de architect de bouwaanvraag op en legt dit aan u voor. Eventuele vragen en/of wensen kunnen besproken en toegelicht worden. Na uw goedkeuring, wordt het dossier ingestuurd naar de desbetreffende gemeentediensten ter goedkeuring.

 • Materiaalkeuzes

  Samen met de bouwadviseur brengt u een bezoek aan enkele showrooms van leveranciers voor de materialen. Dit om u te inspireren en u te helpen bij de keuze van gevelstenen, dakbedekking, ramen en deuren, ...

  Uiteraard kiest u zelf of u met onze leveranciers werkt of dat u zelf een leverancier aanstelt.

 • Definitieve overeenkomst

  Er wordt overgegaan tot ondertekening van de definitieve overeenkomst en de start der werken wordt ingepland.

 • Startvergadering

  Na ontvangst van de bouwvergunning wordt er een startvergadering gehouden samen met de architect en Viviamo om de laatste plannen te overlopen.

 • Start

  De start van de bouw van uw woning!